Hideg időben, szigeteletlen falszerkezet esetében a pára a belső térből az alacsonyabb páratartalmú külső tér felé halad a falszerkezeten keresztül. Ha a fűtött lakásban a 20°C-os, 65%-os relatív páratartalmú beltéri levegő 13,2°C hőmérsékletű falfelülettel találkozik, bekövetkezik a páralecsapódás (hacsak nincs gyakori szellőztetés vagy folyamatos, nagymértékű légcsere), így könnyen kialakulnak a ronda és az egészségre is ártalmas penészfoltok.

Van azonban megoldás a problémákra: az INHEMIWA(r) hő- és hangszigetelő panel! A világújdonságnak számító egyedülálló magyar találmány, a többrétegű INHEMIWA(r) hőszigetelő panel azon kívül, hogy a polisztirol rétege magas hővezetési és páradiffúziós ellenállással rendelkezik, a kétrétegű légbuborékos hővisszaverő fóliájának köszönhetően megakadályozza, hogy a meleg levegő a hideg külső falhoz jusson, és bekövetkezhessen a nem kívánt páralecsapódás. Tehát a páradiffúzió feltételei nem adottak. Nedvesség hiányában pedig a penészgombák sem tudnak megtelepedni rajta.

A 4 cm vastag INHEMIWA(r) panel 0,0258 W/mk (lambda jel) értékű, kompozit szerkezet, mely egy peremes habosított (BASF) polisztirol keretprofilból, valamint két réteg, a keretprofilra légmentesen felragasztott légbuborékos aluminizált hőtükör-fóliából áll. Közöttük légrés van.

A panel anyagai hosszú idő alatt sem változnak meg, nem korhadnak, nem zsugorodnak, ellenállnak a természetes agresszív (pl. salétrom) közegeknek. A nagy sűrűségű polisztirol alapanyag víztaszító tulajdonságú, és nehezen éghető.

A szabadalmaztatott eljárással és a védett technológia alapján gyártott panelekkel - az eddigi tesztvizsgálatok alapján - mintegy 70 százalékos energia-megtakarítás érhető el a panellel szigetelt falakon. Az ÉMI vizsgálat szerint egy szabványos B30-as falazóelemen elhelyezett hőszigetelő panel a fal U=1,43 W/m2K hőátbocsátási tényezőjét U=0,44 W/m2K értékre csökkenti.

Sokkal komfortosabb, mert télen a belső térben a falak nem hidegek, nem húznak, nyáron pedig klíma nélkül is kellemes 20-22 °C-os beltéri hőmérsékletet biztosít. Sőt a salétromos falak egészségkárosító hatását is kiküszöböli.

Hangszigetelő tulajdonsága is jó, mintegy -20 dB lel csökkenti a kinti zajt, így forgalmas helyeken, tetőtéri beépítéseknél ilyen szempontból is előnyös az alkalmazása.

Sok esetben nem megoldható a külső szigetelés, pl. díszített homlokzatoknál, műemlék jellegű épületeknél, vályogházaknál társas- és panelházaknál a lakók közti megegyezés vagy pénz hiányában. tetőterekben, padlástérben, szuterénben, pincében rossz időjárási viszonyok mellett, illetve fagyveszély esetén.

INHEMIWA panel lépcsős pereme és metszete

Ezekben az esetekben is kitűnő megoldás az INHEMIWA(r) hő- és hangszigetelő panel. Fontos előnye, hogy lakásonként egyedileg (!) kivitelezhető, a pénztárcától függően akár több lépcsőben is.

Célszerű nem csak a külső falak belső felületét, hanem a mennyezetet is szigetelni, mert a hő 30%-a arra távozik!

Az INHEMIWA szigetelésnél nem kell számolni az állványozás, az újravakolás és a szakszerű kivitelezés járulékos költségeivel. Sokan nem tudják ugyanis, de szakszerűen a külső szigetelést fagyhatárig kellene levinni, ez pedig egy kész ház esetén rengeteg többletköltséggel jár (lábazat, vízvető és a járda felbontása, közmű áthelyezése). Ha nem így teszünk, az olyan, mintha télen nagykabátban lennénk, de nem lenne rajtunk cipő!

A paneleket nem kell kötésbe rakni, mivel lépcsős peremmel kapcsolódnak egymáshoz, szikével könnyen vághatók, dübellel vagy ragasztással rögzíthetők a falra. Egységes homogén szerkezetének köszönhetően jól glettelhető. Utána festhető, tapétázható, illetve burkolható.

Szakszerű kivitelezés esetén a gyártó 30 év garanciát vállal a panel-re !

A mi KIZÁRÓLAGOS kivitelezői GARANCIÁNK: 10 év ,

de a kültéri " dryvit" tip.-u utólagos hőszigetelői munkáinkra is 10 év GARANCIÁT vállalunk ! tel: 20 514-75-99 20/33-48-666

Thuróczy Zoltán

Akinek nincs lehetősége a kültéri "dryvit" típ.-u hőszigetelésre - vagy tetőtéri lakásának szigetelési problémáját akarja megoldani -