BOKOD-i POLG.. MESTERI HIV. TETŐTÉRI IRODÁK -- INHEMIWA - BELTÉRI HŐSZIGETELÉSE - 300 M2 HATÉKONY MUNKA ! / szakmai fotó ! A hatékonyságát leginkább a nyaralók TÉLIESÍTÉSÉNÉL érezteti !

tizede idő alatt válnak felfűtötté az áthűlt falak -- helyiségek !

Rengeteg - fűtőenergiát - pénzt - időt spórolva !

--mivel a meleg levegő nem találkozik az áthűlt -- hideget sugárzó falazattal . A MELEG LEVEGŐ nagy % -ban bent marad a nyaralóban!

NYÁRON UGYAN EZ VONATKOZIK a perzselő hőségre...

A belső hőszigetelés problémái

Hideg időben, szigeteletlen falszerkezet esetében a pára a belső térből az alacsonyabb páratartalmú külső tér felé halad a falszerkezeten keresztül. Ha a fűtött lakásban a 20°C-os, 65%-os relatív páratartalmú beltéri levegő 13,2°C hőmérsékletű falfelülettel találkozik, bekövetkezik a páralecsapódás (hacsak nincs gyakori szellőztetés vagy folyamatos, nagymértékű légcsere), így könnyen kialakulnak a ronda és az egészségre is ártalmas penészfoltok.

Van azonban megoldás a problémákra: az INHEMIWA(r) hő- és hangszigetelő panel! A világújdonságnak számító egyedülálló magyar találmány, a többrétegű INHEMIWA(r) hőszigetelő panel azon kívül, hogy a polisztirol rétege magas hővezetési és páradiffúziós ellenállással rendelkezik, a kétrétegű légbuborékos hővisszaverő fóliájának köszönhetően megakadályozza, hogy a meleg levegő a hideg külső falhoz jusson, és bekövetkezhessen a nem kívánt páralecsapódás. Tehát a páradiffúzió feltételei nem adottak. Nedvesség hiányában pedig a penészgombák sem tudnak megtelepedni rajta. 

A 4 cm vastag INHEMIWA(r) panel 0,0258 W/mk (lambda jel) értékű, kompozit szerkezet, mely egy peremes habosított (BASF) polisztirol keretprofilból, valamint két réteg, a keretprofilra légmentesen felragasztott légbuborékos aluminizált hőtükör-fóliából áll. Közöttük légrés van. 

A panel anyagai hosszú idő alatt sem változnak meg, nem korhadnak, nem zsugorodnak, ellenállnak a természetes agresszív (pl. salétrom) közegeknek. A nagy sűrűségű polisztirol alapanyag víztaszító tulajdonságú, és nehezen éghető. 

A szabadalmaztatott eljárással és a védett technológia alapján gyártott panelekkel - az eddigi tesztvizsgálatok alapján - mintegy 70 százalékos energia-megtakarítás érhető el a panellel szigetelt falakon. Az ÉMI vizsgálat szerint egy szabványos B30-as falazóelemen elhelyezett hőszigetelő panel a fal U=1,43 W/m2K hőátbocsátási tényezőjét U=0,44 W/m2K értékre csökkenti.

Sokkal komfortosabb, mert télen a belső térben a falak nem hidegek, nem húznak, nyáron pedig klíma nélkül is kellemes 20-22 °C-os beltéri hőmérsékletet biztosít. Sőt a salétromos falak egészségkárosító hatását is kiküszöböli.

Hangszigetelő tulajdonsága is jó, mintegy -20 dB lel csökkenti a kinti zajt, így forgalmas helyeken, tetőtéri beépítéseknél ilyen szempontból is előnyös az alkalmazása.

Sok esetben nem megoldható a külső szigetelés, pl.

  • díszített homlokzatoknál, műemlék jellegű épületeknél, vályogházaknál

  • társas- és panelházaknál a lakók közti megegyezés vagy pénz hiányában.

  • tetőterekben, padlástérben, szuterénben, pincében

  • rossz időjárási viszonyok mellett, illetve fagyveszély esetén. 

 

Ezekben az esetekben is kitűnő megoldás az INHEMIWA(r) hő- és hangszigetelő panel. Fontos előnye, hogy lakásonként egyedileg (!) kivitelezhető, a pénztárcától függően akár több lépcsőben is. 

Célszerű nem csak a külső falak belső felületét, hanem a mennyezetet is szigetelni, mert a hő 30%-a arra távozik! 

Az INHEMIWA szigetelésnél nem kell számolni az állványozás, az újravakolás és a szakszerű kivitelezés járulékos költségeivel. Sokan nem tudják ugyanis, de szakszerűen a külső szigetelést fagyhatárig kellene levinni, ez pedig egy kész ház esetén rengeteg többletköltséggel jár (lábazat, vízvető és a járda felbontása, közmű áthelyezése). Ha nem így teszünk, az olyan, mintha télen nagykabátban lennénk, de nem lenne rajtunk cipő! 

A paneleket egyszerű felszerelni, nem kell kötésbe rakni, mivel lépcsős peremmel kapcsolódnak egymáshoz, szikével könnyen vághatók, dübellel vagy ragasztással rögzíthetők a falra. Egységes homogén szerkezetének köszönhetően jól glettelhető. Utána festhető, tapétázható, illetve burkolható.

Szereléskor fontos betartani a gyártó utasításait! Szakszerű kivitelezés esetén a gyártó 30 év garanciát vállal

Üdvözlet minden Érdeklődőnek! 

Hozzászólásom a beltéri hőszigeteléshez : Legutóbbi hozzászólásom óta eltelt pár év! A FELÚJÍTÁSI -renoválási munkáink mellett mi továbbra is számos beltéri hőszigetelési / " INHEMIWA" tip.-u / munkák megrendeléseinek tettünk - teszünk eleget! Kizárólagos kivitelezőként állítom,hogy európai színvonalú technológiáról beszélek. nem véletlenül kapta meg e gyártmány / mely MAGYAR találmány !! / az EU engedélyt is ! EU publikációs szám : EP.1957725

EME eng.szám : A-223/2008

EPO eng.szám : EP06F102 14,5

Nemzetközi találmányi lajstrom szám : 06710214,5-2303PCt/HUC00GD0002T

Lambda értéke:A= 0.0258W/mk --- Hőátadási tényező: U(k)= 0.44W/m2k -- Páravezetési ellenállás : 5,5x10"

Hővezetési ellenállás : R=1,549m2k/w -- Hőátbocsátási tényező: U= 0,646w/m2k -- Nedvességi felvétel: 0

Az extra kemény-- speciális " szendvics technológiával készített, 4cm vtg. polisztirol panelok 

/ Polisztirol lap +levegő réteg + hővisszaverő fólia + levegő buborékok + hővisszaverő fólia + levegő réteg /

Mind ez 4X ismételve !! Ez a szenzációs Magyar találmány ,mely mára Európa szerte ismerté vált -- valóban 

a vizsgálatok eredményeit beigazolva végzi a hatékonyságát.

Mi a gyártás kezdete óta / 2006. / végezzük ezt a kivitelezési technológiát is. A visszajelzésekben egy negatív vélemény sem volt !! Nekünk ennél nagyobb elismerés nem kell ! Ezért is a garanciánk : 10 év

Gyártói garancia : 30 év

Azt hiszem a " hozzáértő" kétkedőknek ennyi ,csak elég !! Tisztelettel : Thuróczy és Fia ép.ip.-i kivitelezés-szolgáltatás

20/ 33 48 666 www.thuroczy-z.hu

Ebben a kategóriában. -- ebben az árfekvésben, -- ezekkel a paraméterekkel jelenleg az egyik legjobb, ha nem a legjobb beltéri hőszigetelő panel ! Nyaralók téliesítésénél biztosan a leghatékonyabb . Ezt szintén a visszajelzésekből állítom ! 

Nincs többé " fekete penész" -- hőhíd . Tetőtereknél is a leggyorsabb , ill.a leghatékonyabb kivitelezési technológia !